Met name de bouwsector dreigt verder stoom te verliezen. Toch is volgens het economenteam van ING het algemeen plaatje voor de Belgische economie niet zo pessimistisch, ook in de dienstensector is van een lichte verbetering sprake.

Volgens ING is de verbetering in de kleinhandel enigszins paradoxaal te noemen.

Het consumentenvertrouwen blijft namelijk achteruit boeren. Mogelijk is er sprake van de hoop op goede eindejaarsverkopen, maar die trend zal in de loop van de maand december nog bevestigd moeten worden.

Als puntje bij paaltje komt vertonen de voorlopende indicatoren van de Belgische economie een verdeeld beeld.

Met name de bouwsector dreigt verder stoom te verliezen. Toch is volgens het economenteam van ING het algemeen plaatje voor de Belgische economie niet zo pessimistisch, ook in de dienstensector is van een lichte verbetering sprake. Volgens ING is de verbetering in de kleinhandel enigszins paradoxaal te noemen. Het consumentenvertrouwen blijft namelijk achteruit boeren. Mogelijk is er sprake van de hoop op goede eindejaarsverkopen, maar die trend zal in de loop van de maand december nog bevestigd moeten worden. Als puntje bij paaltje komt vertonen de voorlopende indicatoren van de Belgische economie een verdeeld beeld.