Alfacam Group sloot de eerste jaarhelft af met een omzet van €17,1 miljoen, wat een stijging van 2% betekent in vergelijking met €16,7 miljoen in dezelfde periode vorig jaar .

Alfacam presteerde naar eigen zeer goed, rekening houdend met het "onpare" jaar 2009 en de algemene economische recessie.

Het project EXQI wordt eerstdaags afgesplitst in EXQI nv, waarvoor aparte investeerders worden aangetrokken. Alfacam Group nv behoudt wel een substantiële participatie in EXQI nv.

Vroeger waren de totale bedrijfsopbrengsten in de onpare jaren lager dan in de pare jaren, omdat Alfacam Group de opnames verzorgt van "special events" zoals de Olympische Spelen, WK's en EK's die in de pare jaren worden georganiseerd.

Dankzij een diversificatie van zijn portfolio en het aantrekken van andere kleinere topevents slaagt Alfacam er meer en meer in om die seizoensgebondheid in te dijken en bijgevolg die omzet te compenseren.

Dat lukt duidelijk want in 2009 verwacht het management een omzet en een resultaat die minstens op het niveau van 2008 zal liggen.

Over het algemeen staat H1 overigens voor slechts 40% van het jaarresultaat bij Alfacam, en de verwachtingen voor H2 zijn uitstekend.

Alfacam Group sloot de eerste jaarhelft af met een omzet van €17,1 miljoen, wat een stijging van 2% betekent in vergelijking met €16,7 miljoen in dezelfde periode vorig jaar . Alfacam presteerde naar eigen zeer goed, rekening houdend met het "onpare" jaar 2009 en de algemene economische recessie.Het project EXQI wordt eerstdaags afgesplitst in EXQI nv, waarvoor aparte investeerders worden aangetrokken. Alfacam Group nv behoudt wel een substantiële participatie in EXQI nv. Vroeger waren de totale bedrijfsopbrengsten in de onpare jaren lager dan in de pare jaren, omdat Alfacam Group de opnames verzorgt van "special events" zoals de Olympische Spelen, WK's en EK's die in de pare jaren worden georganiseerd.Dankzij een diversificatie van zijn portfolio en het aantrekken van andere kleinere topevents slaagt Alfacam er meer en meer in om die seizoensgebondheid in te dijken en bijgevolg die omzet te compenseren.Dat lukt duidelijk want in 2009 verwacht het management een omzet en een resultaat die minstens op het niveau van 2008 zal liggen.Over het algemeen staat H1 overigens voor slechts 40% van het jaarresultaat bij Alfacam, en de verwachtingen voor H2 zijn uitstekend.