Alcoa heeft samen met het Chinese Chinalco een belang van 9% in Rio Tinto, zo merkt Theodoor Gilissen Bankiers op. Chinalco heeft van de Australische overheid toestemming om zonder overleg haar belang in Rio Tinto uit te breiden naar 14,9%.

Chinalco heeft aangegeven over meer dan $8 mrd aan kasmiddelen te beschikken, wat volgens het bedrijf voldoende moet zijn om de huidige crisis goed het hoofd te kunnen bieden.

Of dit echter ook de mogelijkheid schept om het belang in Rio Tinto uit te breiden valt te betwijfelen. Rio Tinto staat bij Theodoor Gilissen Bankiers Under Review.

Alcoa heeft samen met het Chinese Chinalco een belang van 9% in Rio Tinto, zo merkt Theodoor Gilissen Bankiers op. Chinalco heeft van de Australische overheid toestemming om zonder overleg haar belang in Rio Tinto uit te breiden naar 14,9%. Chinalco heeft aangegeven over meer dan $8 mrd aan kasmiddelen te beschikken, wat volgens het bedrijf voldoende moet zijn om de huidige crisis goed het hoofd te kunnen bieden. Of dit echter ook de mogelijkheid schept om het belang in Rio Tinto uit te breiden valt te betwijfelen. Rio Tinto staat bij Theodoor Gilissen Bankiers Under Review.