Hij gaat uit van een stijging van de Chinese vraag naar het witte metaal met 4% in 2009, waar eerst op een nulgroei was gerekend. Kleinfeld sloot bovendien niet uit dat het groeicijfer nog naar boven moet aangepast worden.

Als gevolg van de sterke vraag vanuit China zijn de prijzen voor basismetalen dit jaar door het dak gevlogen. De prijsexplosie was het best merkbaar bij nikkel, dat over een periode van zeven maanden in prijs verdubbelden.

Maar ook andere basismetalen zoals koper lieten forse prijsstijgingen optekenen. Gezien de sterke Chinese vraag wordt verwacht dat die positieve trend op de markten voor basismetalen zich nog een tijdje kan verder zetten.

Hij gaat uit van een stijging van de Chinese vraag naar het witte metaal met 4% in 2009, waar eerst op een nulgroei was gerekend. Kleinfeld sloot bovendien niet uit dat het groeicijfer nog naar boven moet aangepast worden. Als gevolg van de sterke vraag vanuit China zijn de prijzen voor basismetalen dit jaar door het dak gevlogen. De prijsexplosie was het best merkbaar bij nikkel, dat over een periode van zeven maanden in prijs verdubbelden. Maar ook andere basismetalen zoals koper lieten forse prijsstijgingen optekenen. Gezien de sterke Chinese vraag wordt verwacht dat die positieve trend op de markten voor basismetalen zich nog een tijdje kan verder zetten.