Ondanks de zwakke reactie op de cijfers van Alcoa noteren de Amerikaanse beurzen nog steeds licht in de plus, terwijl de dollar opnieuw in waarde stijgt ten opzichte van de euro. De analisten vrezen dat tegenvallende kwartaalcijfers aan de basis zullen liggen van een correctie.

Technische analyse sluit forse koersdaling niet uit.

De technische analyse omtrent een forse koersdaling is volgens Theodoor Gilissen Bankiers af te leiden uit het koers-verloop in het verleden in de MSCI USD World index.

De komende weken/maanden zijn uitzonderlijk gevaarlijk als bedacht wordt dat de koersdaling dit jaar vanaf de top in een klassieke dalende Elliott Wave 'vijf'structuur is afgerond gevolgd door een stijgende 'drie'structuur (= golf A, golf B en golf C, zie onder).

Deze ABC-zigzag heeft nu 50% van de koersdaling ingelopen, waardoor aan de minimum voorwaarden is voldaan om deze herstelbeweging aan te duiden als golf (B) of golf (2). De uitkomst is in beide situaties hetzelfde...krachtig omlaag!

De vorige maand ingezette herstelbeweging is waarschijnlijk afgerond (= golf (2)). Slechts bij een nog hogere koerstop komt komen alternatieve scenario's aan bod.

Die kans wordt relatief klein geacht. De daling van top naar bodem dit jaar is een eerste dalende beweging van een dalende structuur die ook weer is opgebouwd uit vijf bewegingen.

Op dit moment is de herstelbeweging vanaf begin vorige maand te vergelijken met de kleinere abc-beweging in de maand april. Wat nu dus verwacht mag worden is een impulsachtige daling = golf (3) - zonder noemenswaardige oplevingen zoals we die hebben gezien tussen begin mei en halverwege mei.

Ondanks de zwakke reactie op de cijfers van Alcoa noteren de Amerikaanse beurzen nog steeds licht in de plus, terwijl de dollar opnieuw in waarde stijgt ten opzichte van de euro. De analisten vrezen dat tegenvallende kwartaalcijfers aan de basis zullen liggen van een correctie. Technische analyse sluit forse koersdaling niet uit. De technische analyse omtrent een forse koersdaling is volgens Theodoor Gilissen Bankiers af te leiden uit het koers-verloop in het verleden in de MSCI USD World index. De komende weken/maanden zijn uitzonderlijk gevaarlijk als bedacht wordt dat de koersdaling dit jaar vanaf de top in een klassieke dalende Elliott Wave 'vijf'structuur is afgerond gevolgd door een stijgende 'drie'structuur (= golf A, golf B en golf C, zie onder). Deze ABC-zigzag heeft nu 50% van de koersdaling ingelopen, waardoor aan de minimum voorwaarden is voldaan om deze herstelbeweging aan te duiden als golf (B) of golf (2). De uitkomst is in beide situaties hetzelfde...krachtig omlaag! De vorige maand ingezette herstelbeweging is waarschijnlijk afgerond (= golf (2)). Slechts bij een nog hogere koerstop komt komen alternatieve scenario's aan bod. Die kans wordt relatief klein geacht. De daling van top naar bodem dit jaar is een eerste dalende beweging van een dalende structuur die ook weer is opgebouwd uit vijf bewegingen. Op dit moment is de herstelbeweging vanaf begin vorige maand te vergelijken met de kleinere abc-beweging in de maand april. Wat nu dus verwacht mag worden is een impulsachtige daling = golf (3) - zonder noemenswaardige oplevingen zoals we die hebben gezien tussen begin mei en halverwege mei.