Het effect van hogere aluminiumprijzen werd echter deels geneurtraliseerd door een zwakkere dollar en door hogere energie- en grondstoffenprijzen.

Per aandeel werd 27 dollarcent verdiend, tegenover een verlies van 20 dollarcent per aandeel tijdens het eerste kwartaal van vorig jaar. Alcoa Chairman en CEO Klaus Kleinfeld blijft optimistisch voor de gang van zaken tijdens het boekjaar 2012.

Hij handhaafde bovendien de guidance voor het huidige boekjaar en verwacht dat de globale vraag naar aluminium dit jaar met 12% zal stijgen.

Bij Argus Research is analist Bill Selesky van mening dat Alcoa het resultatenseizoen goed op gang heeft geschoten.

Toch stelde het bedrijf met de omzetcijfers enigszins teleur, wat verklaart waarom de koers in de nabeurshandel ruim 3% lager noteert.

Het effect van hogere aluminiumprijzen werd echter deels geneurtraliseerd door een zwakkere dollar en door hogere energie- en grondstoffenprijzen. Per aandeel werd 27 dollarcent verdiend, tegenover een verlies van 20 dollarcent per aandeel tijdens het eerste kwartaal van vorig jaar. Alcoa Chairman en CEO Klaus Kleinfeld blijft optimistisch voor de gang van zaken tijdens het boekjaar 2012. Hij handhaafde bovendien de guidance voor het huidige boekjaar en verwacht dat de globale vraag naar aluminium dit jaar met 12% zal stijgen. Bij Argus Research is analist Bill Selesky van mening dat Alcoa het resultatenseizoen goed op gang heeft geschoten. Toch stelde het bedrijf met de omzetcijfers enigszins teleur, wat verklaart waarom de koers in de nabeurshandel ruim 3% lager noteert.