Vanavond nabeurs komt het eerste Amerikaanse bedrijf met de cijfers over het vierde kwartaal 2012. Traditioneel is dat de aluminiumproducent Alcoa.

Aluminium is de grondstof voor een reeks producten van bierblikjes tot gevelplaten en vliegtuigen. De resultaten van het bedrijf en vooral de verwachtingen die het management afgeeft, bieden volgens Theodoor Gilissen Bankiers een eerste indruk van de kwartaalcijfers en de verwachtingen voor 2013.

Alcoa boekte in het derde kwartaal van 2012 een nettoverlies van USD 143 mln, maar wist uit voortgezette activiteiten nog een kleine winst van USD 32 mln te realiseren (USD 0,03 per aandeel). Dat was beter dan verwacht. Het concern verlaagde echter wel de verwachting voor de groei van de vraag naar aluminium van 7% naar 6% voor 2012.

De koers reageerde daar negatief op en zakte in de loop van het vierde kwartaal tot een dieptepunt van USD 8,05. In het tweede kwartaal was dat niveau ook al eens gerealiseerd, maar voor een lagere koers moeten we helemaal terug naar 2008.

Vanavond nabeurs komt het eerste Amerikaanse bedrijf met de cijfers over het vierde kwartaal 2012. Traditioneel is dat de aluminiumproducent Alcoa. Aluminium is de grondstof voor een reeks producten van bierblikjes tot gevelplaten en vliegtuigen. De resultaten van het bedrijf en vooral de verwachtingen die het management afgeeft, bieden volgens Theodoor Gilissen Bankiers een eerste indruk van de kwartaalcijfers en de verwachtingen voor 2013. Alcoa boekte in het derde kwartaal van 2012 een nettoverlies van USD 143 mln, maar wist uit voortgezette activiteiten nog een kleine winst van USD 32 mln te realiseren (USD 0,03 per aandeel). Dat was beter dan verwacht. Het concern verlaagde echter wel de verwachting voor de groei van de vraag naar aluminium van 7% naar 6% voor 2012. De koers reageerde daar negatief op en zakte in de loop van het vierde kwartaal tot een dieptepunt van USD 8,05. In het tweede kwartaal was dat niveau ook al eens gerealiseerd, maar voor een lagere koers moeten we helemaal terug naar 2008.