Meeste Spaanse banken hebben nu junk rating bij Moody's

Als gevolg van de afwaardering van Spanje heeft Moody's afgelopen maandag de kredietwaardigheid van 28 Spaanse banken verlaagd, waaronder Banco Santander en Bankia. De meeste Spaanse banken hebben nu volgens Theodoor Gilissen Bankiers een junk rating bij Moody's.

Fitch heeft dinsdag de AAA rating van Nederland bevestigd. Omdat Fitch het aannemelijk acht dat de Nederlandse overheid de belangrijkste banken zal steunen, zijn ook de ratings van ING Bank, ING Groep, ABN Amro en SNS bevestigd.

Aanstaande donderdag vergadert de ECB. Een verlaging van de rente met 25 - 50 bps wordt in de markt verwacht. De ECB heeft meer ruimte om de rente te verlagen, onder andere door recente cijfers waaruit blijkt dat de inflatie lager is dan verwacht en economische omstandigheden verslechteren.

Meeste Spaanse banken hebben nu junk rating bij Moody's Als gevolg van de afwaardering van Spanje heeft Moody's afgelopen maandag de kredietwaardigheid van 28 Spaanse banken verlaagd, waaronder Banco Santander en Bankia. De meeste Spaanse banken hebben nu volgens Theodoor Gilissen Bankiers een junk rating bij Moody's. Fitch heeft dinsdag de AAA rating van Nederland bevestigd. Omdat Fitch het aannemelijk acht dat de Nederlandse overheid de belangrijkste banken zal steunen, zijn ook de ratings van ING Bank, ING Groep, ABN Amro en SNS bevestigd. Aanstaande donderdag vergadert de ECB. Een verlaging van de rente met 25 - 50 bps wordt in de markt verwacht. De ECB heeft meer ruimte om de rente te verlagen, onder andere door recente cijfers waaruit blijkt dat de inflatie lager is dan verwacht en economische omstandigheden verslechteren.