De verwachtingen van de analisten liggen in een vork van 110.000 tot 130.000 nieuwe banen, maar sommige analisten sluiten een verrassing in negatieve zin niet bij voorbaat uit. Bovendien zou het wel eens kunnen dat de werkloosheidsgraad onverwacht is gestegen.

Alcoa schiet vervolgens volgende week dinsdag resultatenseizoen op gang. De verwachtingen zijn niet bepaald hooggespannen, de consensus ligt slechts op een winst per aandeel van 0,01 dollar, tegenover 15 dollarcent tijdens het derde kwartaal van 2011.

Grondstoffen bewegen dit jaar niet in dezelfde richting

De grondstoffenprijzen zijn vorige week overwegend gedaald. Alleen de goudprijs wist binnen de stijgende trend de week positief af te sluiten.

De prijsdalingen in Crude Oil en Brent Oil vragen in samenhang met de prijserosie in de DJ UBS Petroleum index volgens Theodoor Gilissen Bankiers bijzondere aandacht.

Binnen de categorie grondstoffen lopen de prestaties van de sub-indices dit jaar uiteen. Let op het negatieve resultaat in de Energy (= olie + gas) index dit jaar, aldus nog Theodoor Gilissen Bankiers.

De verwachtingen van de analisten liggen in een vork van 110.000 tot 130.000 nieuwe banen, maar sommige analisten sluiten een verrassing in negatieve zin niet bij voorbaat uit. Bovendien zou het wel eens kunnen dat de werkloosheidsgraad onverwacht is gestegen. Alcoa schiet vervolgens volgende week dinsdag resultatenseizoen op gang. De verwachtingen zijn niet bepaald hooggespannen, de consensus ligt slechts op een winst per aandeel van 0,01 dollar, tegenover 15 dollarcent tijdens het derde kwartaal van 2011. Grondstoffen bewegen dit jaar niet in dezelfde richtingDe grondstoffenprijzen zijn vorige week overwegend gedaald. Alleen de goudprijs wist binnen de stijgende trend de week positief af te sluiten. De prijsdalingen in Crude Oil en Brent Oil vragen in samenhang met de prijserosie in de DJ UBS Petroleum index volgens Theodoor Gilissen Bankiers bijzondere aandacht. Binnen de categorie grondstoffen lopen de prestaties van de sub-indices dit jaar uiteen. Let op het negatieve resultaat in de Energy (= olie + gas) index dit jaar, aldus nog Theodoor Gilissen Bankiers.