Later deze week zijn er cijfers van onder andere Marriott International en Texas Industries. In Europa rapporeert vandaag Michael Page, later deze volgen Marks & Spencer, woensdag, donderdag en vrijdag rapporteren respectievelijk Hays, Deceuninck en Ballast Nedam.

Centrale banken reageren synchroon

Alsof ze het van te voren hadden afgesproken namen belangrijke centrale banken in de wereld vorige week donderdag ongeveer gelijktijdig maatregelen om hun economieën te stimuleren.

De aftrap kwam volgens ABN Amro van de Chinese centrale bank die zowel de depositorente, als de leenrente, verlaagde tot respectievelijk 3% en 6%. De Bank of England volgde door nog eens GBP 50 miljard extra in de Britse economie te pompen, wat het totale bedrag op GBP 375 miljard brengt.

Ten slotte verlaagde de Europese Centrale Bank (ECB) de herfinancieringsrente van 1% tot 0,75% en werd de depositorente - waartegen banken overtollige middelen bij de ECB kunnen stallen - van 0,25% tot 0% verlaagd.

Dit is vooral nadelig voor Duitse en Nederlandse banken omdat die per saldo veel geld bij de ECB aanhouden.

Later deze week zijn er cijfers van onder andere Marriott International en Texas Industries. In Europa rapporeert vandaag Michael Page, later deze volgen Marks & Spencer, woensdag, donderdag en vrijdag rapporteren respectievelijk Hays, Deceuninck en Ballast Nedam. Centrale banken reageren synchroon Alsof ze het van te voren hadden afgesproken namen belangrijke centrale banken in de wereld vorige week donderdag ongeveer gelijktijdig maatregelen om hun economieën te stimuleren. De aftrap kwam volgens ABN Amro van de Chinese centrale bank die zowel de depositorente, als de leenrente, verlaagde tot respectievelijk 3% en 6%. De Bank of England volgde door nog eens GBP 50 miljard extra in de Britse economie te pompen, wat het totale bedrag op GBP 375 miljard brengt. Ten slotte verlaagde de Europese Centrale Bank (ECB) de herfinancieringsrente van 1% tot 0,75% en werd de depositorente - waartegen banken overtollige middelen bij de ECB kunnen stallen - van 0,25% tot 0% verlaagd. Dit is vooral nadelig voor Duitse en Nederlandse banken omdat die per saldo veel geld bij de ECB aanhouden.