Traditioneel is de Amerikaanse aluminiumproducent Alcoa het eerste grote bedrijf dat met cijfers komt (vandaag nabeurs).

De markten kijken volgens Theodoor Gilissen Bankiers altijd goed naar deze cijfers om er een toon voor de rest van het seizoen uit te filteren.

De marktverwachting is dat de WPA op kwartaalbasis met bijna 10% daalt tot $0,29 per aandeel ten opzichte van het tweede kwartaal, toen het concern $ 0,32 per aandeel verdiende.

Mede vanwege de dalende aluminiumprijs zijn de taxaties voor Alcoa al een paar maanden op rij geleidelijk verlaagd. Belangrijke afwijkingen van de verwachting kunnen invloed hebben op de koers van ArcelorMittal .

Traditioneel is de Amerikaanse aluminiumproducent Alcoa het eerste grote bedrijf dat met cijfers komt (vandaag nabeurs). De markten kijken volgens Theodoor Gilissen Bankiers altijd goed naar deze cijfers om er een toon voor de rest van het seizoen uit te filteren. De marktverwachting is dat de WPA op kwartaalbasis met bijna 10% daalt tot $0,29 per aandeel ten opzichte van het tweede kwartaal, toen het concern $ 0,32 per aandeel verdiende. Mede vanwege de dalende aluminiumprijs zijn de taxaties voor Alcoa al een paar maanden op rij geleidelijk verlaagd. Belangrijke afwijkingen van de verwachting kunnen invloed hebben op de koers van ArcelorMittal .