De resultaten van het aluminiumbedrijf worden vanavond na het slot van de beurs verwacht, de consensusverwachting ligt op een bescheiden winst per aandeel van 1 dollarcent.

Tijdens dezelfde periode vorig jaar realiseerde Alcoa nog een winst per aandeel van 15 dollarcent. Voor het vierde kwartaal wordt anderzijds gerekend op een winst per aandeel van 7 dollarcent, tegenover een verlies van 3 dollarcent tijdens het laatste kwart van vorig jaar.

Buiten Alcoa staat er vandaag niets op de agenda en ook in de komende dagen blijft het relatief stil. Donderdag zijn er de cijfers van Safeway, terwijl vrijdag Wells Fargo komt rapporteren. In Europa worden de eerste bedrijfsresultaten pas in de loop van volgende week verwacht.

Beleggers moeten waarderingen in de gaten houden

De Fed heeft herhaaldelijk gezegd dat ondersteuning van aandelenkoersen een van de voordelen is van kwantitatieve verruiming (QE).

De analyse van Patrick Lawler van PIMCO wijst erop dat kwantitatieve verruiming de afgelopen jaren niet de drijvende kracht was achter de gestegen aandelenkoersen.

Vanaf 2009 hebben bedrijfswinsten een directere invloed op de koersen gehad.

Beleggers die een idee willen krijgen van waar de aandelenmarkt heen gaat, adviseren we te focussen op bedrijfswinsten en kasstromen, en vooral goed te kijken naar waarderingen.

De resultaten van het aluminiumbedrijf worden vanavond na het slot van de beurs verwacht, de consensusverwachting ligt op een bescheiden winst per aandeel van 1 dollarcent. Tijdens dezelfde periode vorig jaar realiseerde Alcoa nog een winst per aandeel van 15 dollarcent. Voor het vierde kwartaal wordt anderzijds gerekend op een winst per aandeel van 7 dollarcent, tegenover een verlies van 3 dollarcent tijdens het laatste kwart van vorig jaar. Buiten Alcoa staat er vandaag niets op de agenda en ook in de komende dagen blijft het relatief stil. Donderdag zijn er de cijfers van Safeway, terwijl vrijdag Wells Fargo komt rapporteren. In Europa worden de eerste bedrijfsresultaten pas in de loop van volgende week verwacht. Beleggers moeten waarderingen in de gaten houdenDe Fed heeft herhaaldelijk gezegd dat ondersteuning van aandelenkoersen een van de voordelen is van kwantitatieve verruiming (QE). De analyse van Patrick Lawler van PIMCO wijst erop dat kwantitatieve verruiming de afgelopen jaren niet de drijvende kracht was achter de gestegen aandelenkoersen. Vanaf 2009 hebben bedrijfswinsten een directere invloed op de koersen gehad. Beleggers die een idee willen krijgen van waar de aandelenmarkt heen gaat, adviseren we te focussen op bedrijfswinsten en kasstromen, en vooral goed te kijken naar waarderingen.