De financiële markten hebben de Cyprus-crisis nog niet helemaal verteerd, of daar duikt Portugal op. Het Portugese grondwettelijke hof maakte afgelopen week brandhout van een deel van de besparingsmaatregelen waar het Portugese parlement eerder mee akkoord was gedaan.

Het betrof meer bepaald 29 van de 77 agendapunten die in verband met de begroting voor 2013 werden aangekondigd. Portugal begint moeilijk te doen en dat betekent dat de Europese schuldencrisis nog maar eens in een nieuwe dimensie is beland. Een regeringscrisis kon worden vermeden door de aankondiging van nieuwe besparingsmaatregelen.

De financiële markten hebben de Cyprus-crisis nog niet helemaal verteerd, of daar duikt Portugal op. Het Portugese grondwettelijke hof maakte afgelopen week brandhout van een deel van de besparingsmaatregelen waar het Portugese parlement eerder mee akkoord was gedaan. Het betrof meer bepaald 29 van de 77 agendapunten die in verband met de begroting voor 2013 werden aangekondigd. Portugal begint moeilijk te doen en dat betekent dat de Europese schuldencrisis nog maar eens in een nieuwe dimensie is beland. Een regeringscrisis kon worden vermeden door de aankondiging van nieuwe besparingsmaatregelen.