Dit duidt op een voortzetting van het positieve economische beeld, aldus ABN Amro.

Van het bedrijvenfront was er nog niet heel veel nieuws. Het resultatenseizoen begint tegen het einde van de maand, maar veel bedrijven lichtten bij de gebruikelijke nieuwjaarsrecepties al wel een tipje van de sluier op voor hun verwachtingen voor het komende jaar.

Zo bevestigde Imtech dat het bedrijf goed gepositioneerd is voor 2011 en dat het orderboek met 10% is toegenomen. Nieuws was er wel over Draka, dat bijna zeker wordt overgenomen door het Italiaanse Prysmian, aangezien het bod wordt gesteund door het management, de commissarissen en de ondernemingsraad.

Het Chinese Xinmao had een hoger bod uitgebracht, maar dit vervolgens teruggetrokken.

Deze week (vanavond na het sluiten van de beurs) opent Alcoa zoals gewoonlijk het cijferseizoen. Op macro-economisch gebied verschijnt in de Verenigde Staten het Beige Book van de Federal Reserve en verschijnen er gegevens over de Amerikaanse inflatie in december.

Dit duidt op een voortzetting van het positieve economische beeld, aldus ABN Amro. Van het bedrijvenfront was er nog niet heel veel nieuws. Het resultatenseizoen begint tegen het einde van de maand, maar veel bedrijven lichtten bij de gebruikelijke nieuwjaarsrecepties al wel een tipje van de sluier op voor hun verwachtingen voor het komende jaar. Zo bevestigde Imtech dat het bedrijf goed gepositioneerd is voor 2011 en dat het orderboek met 10% is toegenomen. Nieuws was er wel over Draka, dat bijna zeker wordt overgenomen door het Italiaanse Prysmian, aangezien het bod wordt gesteund door het management, de commissarissen en de ondernemingsraad. Het Chinese Xinmao had een hoger bod uitgebracht, maar dit vervolgens teruggetrokken. Deze week (vanavond na het sluiten van de beurs) opent Alcoa zoals gewoonlijk het cijferseizoen. Op macro-economisch gebied verschijnt in de Verenigde Staten het Beige Book van de Federal Reserve en verschijnen er gegevens over de Amerikaanse inflatie in december.