De winst per aandeel kwam in het eerste kwartaal uit op USD 0,11. De markt hield gemiddeld met drie dollarcent minder rekening. De omzet daalde met 3% gedaald in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

De grootste aluminiumproducent van de VS kon door kostenbesparingen en toegenomen omzet uit producten ('downstream') betere marges overleggen.

Producenten van auto's, vliegtuigen, verpakkingen en bouwmaterialen plaatsten meer orders. De productie van aluminium en die van andere metalen ('upstream') kampt echter met lagere prijzen en overcapaciteit.

Alcoa gaat uit van 7% meer inkomsten dit jaar, maar is negatiever geworden over de Europese omzet. Die daalt naar verwachting met 2% tot 4%.

De markt heeft positief gereageerd op het eerste kwartaalresultaat van Alcoa. Door de waarschuwing van het concern over Europa zullen Europese staalaandelen niet profiteren.

De overcapaciteit is een probleem, maar Alcoa zal in tegenstelling tot Europese en Aziatische concurrenten profiteren van lagere energieprijzen (met name gas) in de VS.

De Amerikaanse auto- en vliegindustrie draaien op volle toeren; ook dat is gunstig voor Alcoa en verwante bedrijven. ABN Amro blijft koper

De winst per aandeel kwam in het eerste kwartaal uit op USD 0,11. De markt hield gemiddeld met drie dollarcent minder rekening. De omzet daalde met 3% gedaald in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De grootste aluminiumproducent van de VS kon door kostenbesparingen en toegenomen omzet uit producten ('downstream') betere marges overleggen. Producenten van auto's, vliegtuigen, verpakkingen en bouwmaterialen plaatsten meer orders. De productie van aluminium en die van andere metalen ('upstream') kampt echter met lagere prijzen en overcapaciteit. Alcoa gaat uit van 7% meer inkomsten dit jaar, maar is negatiever geworden over de Europese omzet. Die daalt naar verwachting met 2% tot 4%. De markt heeft positief gereageerd op het eerste kwartaalresultaat van Alcoa. Door de waarschuwing van het concern over Europa zullen Europese staalaandelen niet profiteren. De overcapaciteit is een probleem, maar Alcoa zal in tegenstelling tot Europese en Aziatische concurrenten profiteren van lagere energieprijzen (met name gas) in de VS. De Amerikaanse auto- en vliegindustrie draaien op volle toeren; ook dat is gunstig voor Alcoa en verwante bedrijven. ABN Amro blijft koper