Het komt niet als een verrassing dat de aluminiumreus Alcoa met weinig opbeurende kwartaalresultaten kwam. De prijs van aluminium is immers met 18% gezakt en staat nu op zijn laagste peil in twee jaar tijd.

Buiten eenmalige elementen kon Alcoa toch 61 miljoen USD winst boeken of 6 cent per aandeel, wat net boven de verwachting van 5 cent uitkomt. De daling van de aluminiumprijs kon deels gecompenseerd worden door een hogere vraag uit de lucht- en ruimtevaartsector en de automobielsector.

Uiteindelijk klokt Alcoa af op een nettoverlies van 2 miljoen USD tegenover een nettowinst van 322 miljoen USD in dezelfde periode een jaar geleden. De omzet zakte met 9% tot 6 miljard USD, maar de verwachtingen waren nog pessimistischer (5,81 miljard USD).

Dankzij een sterker dan verwachte vraag naar aluminium kon Alcoa dus beter doen dan verwacht. Het bedrijf verwacht dat de wereldvraag naar aluminium dit jaar zal stijgen met 7%.

Karine Huet

Het komt niet als een verrassing dat de aluminiumreus Alcoa met weinig opbeurende kwartaalresultaten kwam. De prijs van aluminium is immers met 18% gezakt en staat nu op zijn laagste peil in twee jaar tijd.Buiten eenmalige elementen kon Alcoa toch 61 miljoen USD winst boeken of 6 cent per aandeel, wat net boven de verwachting van 5 cent uitkomt. De daling van de aluminiumprijs kon deels gecompenseerd worden door een hogere vraag uit de lucht- en ruimtevaartsector en de automobielsector.Uiteindelijk klokt Alcoa af op een nettoverlies van 2 miljoen USD tegenover een nettowinst van 322 miljoen USD in dezelfde periode een jaar geleden. De omzet zakte met 9% tot 6 miljard USD, maar de verwachtingen waren nog pessimistischer (5,81 miljard USD).Dankzij een sterker dan verwachte vraag naar aluminium kon Alcoa dus beter doen dan verwacht. Het bedrijf verwacht dat de wereldvraag naar aluminium dit jaar zal stijgen met 7%.Karine Huet