Gisterenavond na het slot van de beurs maakte Alcoa de resultaten over het eerste kwartaal bekend. De cijfers waren conform de verwachtingen, maar de guidance van het aluminiumbedrijf klonk eerder voorzichtig.

De vraag naar aluminium zou dit jaar maar met 6% groeien, waar eerst was uitgegaan van een groei met 7%. De reden moet worden gezocht bij de vertraging van de groei in de Chinese economie. In de nabeurshandel noteert de koers van Alcoa ongeveer 1% lager.

Lagere kapitaalkosten kunnen bedrijfsresultaten doen dalen

De kosten van zakendoen in Brazilië zijn gedaald, en dat is positief, maar deze trend gaat mogelijk ten koste van de bedrijfswinsten. De Braziliaanse regering wil de rente lag houden en tegelijkertijd waken voor inflatie.

Daarom zijn de overheidsinstanties de weg op gegaan van wat genoemd wordt 'macro-prudente' maatregelen. Die hebben grote gevolgen voor aandelenbeleggers.

De realiteit is dat, ofschoon de kapitaalkosten in Brazilië dalen, de rendementen en kasstromen uit reguliere ondernemingsactiviteiten onder druk komen te staan.

Onder deze omstandigheden zijn volgens ons de op consumenten gerichte ondernemingen het meest aantrekkelijk, vooral als de groei zich weer gaat versnellen.

Gisterenavond na het slot van de beurs maakte Alcoa de resultaten over het eerste kwartaal bekend. De cijfers waren conform de verwachtingen, maar de guidance van het aluminiumbedrijf klonk eerder voorzichtig. De vraag naar aluminium zou dit jaar maar met 6% groeien, waar eerst was uitgegaan van een groei met 7%. De reden moet worden gezocht bij de vertraging van de groei in de Chinese economie. In de nabeurshandel noteert de koers van Alcoa ongeveer 1% lager. Lagere kapitaalkosten kunnen bedrijfsresultaten doen dalenDe kosten van zakendoen in Brazilië zijn gedaald, en dat is positief, maar deze trend gaat mogelijk ten koste van de bedrijfswinsten. De Braziliaanse regering wil de rente lag houden en tegelijkertijd waken voor inflatie. Daarom zijn de overheidsinstanties de weg op gegaan van wat genoemd wordt 'macro-prudente' maatregelen. Die hebben grote gevolgen voor aandelenbeleggers. De realiteit is dat, ofschoon de kapitaalkosten in Brazilië dalen, de rendementen en kasstromen uit reguliere ondernemingsactiviteiten onder druk komen te staan. Onder deze omstandigheden zijn volgens ons de op consumenten gerichte ondernemingen het meest aantrekkelijk, vooral als de groei zich weer gaat versnellen.