Het bedrijf was voor het derde kwartaal op rij winstgevend, nadat Alcoa in 2008 en 2009 verliezen liet optekenen. Zoals andere cyclische bedrijven werd Alcoa hard geraakt door de recessie.

Die is inmiddels echter verleden tijd, zo bleek. De resultaten van de aluminiumfabrikant waren beter dan verwacht, maar in de nabeurshandel noteert het aandeel toch ruim anderhalf procent lager.

Per aandeel werd 19 dollarcent verdiend, waar de consensusverwachting slechts lag op een winst per aandeel van 24 dollarcent.

De kwartaalwinst was de hoogste sinds het derde kwartaal van 2008, maar de beleggers hadden meevallende cijfers blijkbaar al ingecalculeerd.

Chairman en CEO Klaus Kleinfeld was op de analistenmeeting niettemin optimistisch en verwacht een verdere verbetering van de winstgevendheid. Vooral de autosector is helemaal terug van weggeweest.

Het bedrijf was voor het derde kwartaal op rij winstgevend, nadat Alcoa in 2008 en 2009 verliezen liet optekenen. Zoals andere cyclische bedrijven werd Alcoa hard geraakt door de recessie. Die is inmiddels echter verleden tijd, zo bleek. De resultaten van de aluminiumfabrikant waren beter dan verwacht, maar in de nabeurshandel noteert het aandeel toch ruim anderhalf procent lager. Per aandeel werd 19 dollarcent verdiend, waar de consensusverwachting slechts lag op een winst per aandeel van 24 dollarcent. De kwartaalwinst was de hoogste sinds het derde kwartaal van 2008, maar de beleggers hadden meevallende cijfers blijkbaar al ingecalculeerd. Chairman en CEO Klaus Kleinfeld was op de analistenmeeting niettemin optimistisch en verwacht een verdere verbetering van de winstgevendheid. Vooral de autosector is helemaal terug van weggeweest.