De resultaten van Alcoa vielen zeker niet tegen, zodat de koers ongeveer 1% hoger mocht openen. De analisten hadden sowieso op een positieve reactie gerekend, gegeven het feit dat er al veel goed nieuws in de koers van het aandeel verrekend zat.

Bovendien gaan in de komende dagen tientallen andere Amerikaanse bedrijven met cijfers komen en daar kunnen nog heel wat tegenvallers tussen zitten.

Op de achtergrond loert bovendien nog een ander probleem, namelijk dat van de fiscale klip waar nog altijd geen bevredigende oplossing voor is gevonden.

De resultaten van Alcoa vielen zeker niet tegen, zodat de koers ongeveer 1% hoger mocht openen. De analisten hadden sowieso op een positieve reactie gerekend, gegeven het feit dat er al veel goed nieuws in de koers van het aandeel verrekend zat. Bovendien gaan in de komende dagen tientallen andere Amerikaanse bedrijven met cijfers komen en daar kunnen nog heel wat tegenvallers tussen zitten. Op de achtergrond loert bovendien nog een ander probleem, namelijk dat van de fiscale klip waar nog altijd geen bevredigende oplossing voor is gevonden.