De vooruitzichten voor de komende jaren zijn zwak: een omzetdaling van 8 tot 12% en een operationeel break-evenresultaat in 2009.

In 2010-2011 zouden de winstmarges moeten stijgen. Alcatel-Lucent is volgens SG Private Banking het schoolvoorbeeld van een mislukte fusie.

Een risico op een faillissement is er niet, in tegenstelling tot bij sectorgenoot Nortel. Zelfs aan de huidige depressieve koersen blijven de analisten van SG Private Banking dit kwalitatief zwak bedrijf een verkoopadvies meegeven.

De vooruitzichten voor de komende jaren zijn zwak: een omzetdaling van 8 tot 12% en een operationeel break-evenresultaat in 2009. In 2010-2011 zouden de winstmarges moeten stijgen. Alcatel-Lucent is volgens SG Private Banking het schoolvoorbeeld van een mislukte fusie. Een risico op een faillissement is er niet, in tegenstelling tot bij sectorgenoot Nortel. Zelfs aan de huidige depressieve koersen blijven de analisten van SG Private Banking dit kwalitatief zwak bedrijf een verkoopadvies meegeven.