Albert Ploegh (ING): "Zijn Deutsche Bank en BNPP geïnteresseerd in KBC-dochter CSOB?, dat is de vraag die we ons nu mogen stellen. Het lot van ÄOESOB is duidelijk strategisch een belangrijke beslissing die door KBC moet worden genomen. Volgens onze prognoses zal KBC in staat zijn om de staatshulp terug te betalen en om een core tier 1 ratio van 8% tegen 2013 te bereiken. Het reorganisatieplan biedt echter slechts een beperkte buffer om vertragingen in de uitvoer van het plan op te vangen. Die vertragingen kunnen bijvoorbeeld verband houden met een trager dan verwacht economisch herstel of met een lager dan verwachte opbrengst van desinvesteringen."

Ploegh heeft een neutraal advies voor KBC, met een koersdoel van 33 euro: "Wanneer het Basel 3 wordt goedgekeurd, zal KBC waarschijnlijk bijkomende besparingsmaatregelen moeten doorvoeren. Het management beschikt daarvoor over verschillende wildcards, maar het gebruik daarvan zou door de markt ongetwijfeld negatief worden onthaald. Ik ga er van uit dat een verkoop van ÄOESOB 4 miljard euro zou opbrengen, terwijl een IPO van 40% van de aandelen onder Basel 3 1,10 miljard euro zou opbrengen."

Albert Ploegh (ING): "Zijn Deutsche Bank en BNPP geïnteresseerd in KBC-dochter CSOB?, dat is de vraag die we ons nu mogen stellen. Het lot van ÄOESOB is duidelijk strategisch een belangrijke beslissing die door KBC moet worden genomen. Volgens onze prognoses zal KBC in staat zijn om de staatshulp terug te betalen en om een core tier 1 ratio van 8% tegen 2013 te bereiken. Het reorganisatieplan biedt echter slechts een beperkte buffer om vertragingen in de uitvoer van het plan op te vangen. Die vertragingen kunnen bijvoorbeeld verband houden met een trager dan verwacht economisch herstel of met een lager dan verwachte opbrengst van desinvesteringen." Ploegh heeft een neutraal advies voor KBC, met een koersdoel van 33 euro: "Wanneer het Basel 3 wordt goedgekeurd, zal KBC waarschijnlijk bijkomende besparingsmaatregelen moeten doorvoeren. Het management beschikt daarvoor over verschillende wildcards, maar het gebruik daarvan zou door de markt ongetwijfeld negatief worden onthaald. Ik ga er van uit dat een verkoop van ÄOESOB 4 miljard euro zou opbrengen, terwijl een IPO van 40% van de aandelen onder Basel 3 1,10 miljard euro zou opbrengen."