Het kapitaalplan zit nog steeds op schema, terwijl Ierland tekenen van stabilisatie vertoont. Ierland werd door Ploegh beschouwd als één van de belangrijkste risico's voor de investment case van KBC. Dat risico lijkt de afgelopen weken dus te zijn afgenomen.

Ploegh gaat er bovendien van uit dat de bank tegen het einde van dit jaar een substantieel deel van de overheidssteun zal kunnen terugbetalen.

In totaal zou tegen eind volgend jaar 4,67 miljard euro zijn terugbetaald. KBC zal makkelijk aan de target kunnen voldoen, aldus nog Ploegh.

Het kapitaalplan zit nog steeds op schema, terwijl Ierland tekenen van stabilisatie vertoont. Ierland werd door Ploegh beschouwd als één van de belangrijkste risico's voor de investment case van KBC. Dat risico lijkt de afgelopen weken dus te zijn afgenomen. Ploegh gaat er bovendien van uit dat de bank tegen het einde van dit jaar een substantieel deel van de overheidssteun zal kunnen terugbetalen. In totaal zou tegen eind volgend jaar 4,67 miljard euro zijn terugbetaald. KBC zal makkelijk aan de target kunnen voldoen, aldus nog Ploegh.