Het land kampt met een torenhoge werkloosheidsgraad, terwijl de banken de verliezen geleden als gevolg van de vastgoedcrisis nog moeten verteren. Spanje lijkt met andere woorden nog niet veilig thuis.

Albert Ploegh (ING): "De Spaanse banken gaan inderdaad nog meer verliezen op kredieten boeken en die evolutie zal scherp in de gaten worden gehouden. De nieuwe overheid heeft anderzijds stappen gezet die in de goede richting gaan. Spanje staat echter voor lang, pijnlijk en stapsgewijs proces. Ik verwacht dat de afschrijvingen op probleemkredieten in de vastgoedsector de Spaanse banken nog tot 2013-2014 gaan achtervolgen, ook al vanwege de zwakke macro-economische omstandigheden. Die gaan namelijk meebrengen dat er nog meer leningen niet terugbetaald gaan worden. BBVA lijkt van de Spaanse banken het best geplaatst, deze bank heeft slechts 22% van haar kredieten in Spanje zelf uitstaan."

Het land kampt met een torenhoge werkloosheidsgraad, terwijl de banken de verliezen geleden als gevolg van de vastgoedcrisis nog moeten verteren. Spanje lijkt met andere woorden nog niet veilig thuis. Albert Ploegh (ING): "De Spaanse banken gaan inderdaad nog meer verliezen op kredieten boeken en die evolutie zal scherp in de gaten worden gehouden. De nieuwe overheid heeft anderzijds stappen gezet die in de goede richting gaan. Spanje staat echter voor lang, pijnlijk en stapsgewijs proces. Ik verwacht dat de afschrijvingen op probleemkredieten in de vastgoedsector de Spaanse banken nog tot 2013-2014 gaan achtervolgen, ook al vanwege de zwakke macro-economische omstandigheden. Die gaan namelijk meebrengen dat er nog meer leningen niet terugbetaald gaan worden. BBVA lijkt van de Spaanse banken het best geplaatst, deze bank heeft slechts 22% van haar kredieten in Spanje zelf uitstaan."