Albert Ploegh (ING): "Het niet doorgaan van de verkoop KBL EPB aan de Hinduja Group is een slechte zaak voor KBC, laat daar geen twijfels over bestaan. De bank moet duidelijk een stapje achteruit zetten wat betreft het realiseren van de verkoop van activa zoals door Europa werd opgelegd in het kader van de terugbetaling van de steun ontvangen van de Belgische staat."

KBC liet weten dat er verschillende opties voor KBL European Private Bankers worden overwogen. Ploegh: "De bank is volgens de voorwaarden opgelegd door Europa verplicht om KBL European Private Bankers voor het einde van 2013 te verkopen. Het niet doorgaan van de verkoop vertraagt het proces van de verkoop met bijna een jaar. Misschien toch nog even opmerken dat de eerder overeengekomen prijs onder onze verwachtingen lag. Het andere belangrijke project bij KBC is nu de geplande beursintroductie van dochter CSOB."

Albert Ploegh (ING): "Het niet doorgaan van de verkoop KBL EPB aan de Hinduja Group is een slechte zaak voor KBC, laat daar geen twijfels over bestaan. De bank moet duidelijk een stapje achteruit zetten wat betreft het realiseren van de verkoop van activa zoals door Europa werd opgelegd in het kader van de terugbetaling van de steun ontvangen van de Belgische staat." KBC liet weten dat er verschillende opties voor KBL European Private Bankers worden overwogen. Ploegh: "De bank is volgens de voorwaarden opgelegd door Europa verplicht om KBL European Private Bankers voor het einde van 2013 te verkopen. Het niet doorgaan van de verkoop vertraagt het proces van de verkoop met bijna een jaar. Misschien toch nog even opmerken dat de eerder overeengekomen prijs onder onze verwachtingen lag. Het andere belangrijke project bij KBC is nu de geplande beursintroductie van dochter CSOB."