Albert Ploegh (ING): "Laat ons eerst even kijken naar de financiële instellingen met de kleinste exposure aan de probleemlanden. Dat zijn Aegon, BinckBank en Delta Lloyd. Daarnaast zijn er nog twee instellingen met een gemiddelde blootstelling, dat zijn SNS Reaal en Ageas."

Er zijn volgens Ploegh twee landen die zich in negatieve zin onderscheiden: "KBC en Dexia hebben inderdaad de grootste blootstelling aan de Europese periferie. In het geval van Dexia moet de Italiaanse aandelenportefeuille worden vermeld, evenals de blootstelling aan de financiering van publieke overheden in Spanje en Italië. KBC bezit veel Belgische staatsobligaties en is bovendien blootgesteld aan Ierland. Beide aandelen krijgen slechts een neutraal advies."

Albert Ploegh (ING): "Laat ons eerst even kijken naar de financiële instellingen met de kleinste exposure aan de probleemlanden. Dat zijn Aegon, BinckBank en Delta Lloyd. Daarnaast zijn er nog twee instellingen met een gemiddelde blootstelling, dat zijn SNS Reaal en Ageas." Er zijn volgens Ploegh twee landen die zich in negatieve zin onderscheiden: "KBC en Dexia hebben inderdaad de grootste blootstelling aan de Europese periferie. In het geval van Dexia moet de Italiaanse aandelenportefeuille worden vermeld, evenals de blootstelling aan de financiering van publieke overheden in Spanje en Italië. KBC bezit veel Belgische staatsobligaties en is bovendien blootgesteld aan Ierland. Beide aandelen krijgen slechts een neutraal advies."