Sinds 1 januari is het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie met ongeveer 15 basispunten gestegen. Mike Crofton, president en CEO van de Philadelphia Trust Company, is van mening dat er sprake is van een trendommekeer op de obligatiemarkten.

Inmiddels zitten we al een half procentpunt boven de dieptepunten die in juli van vorig jaar werden opgetekend. De onrust in de eurozone bracht mee dat de beleggers massaal richting de veilig geachte Amerikaanse staatsobligaties vluchtten. Die vlucht is inmiddels tot stilstand gekomen, er vloeit integendeel weer geld uit Treasuries.

Crofton sluit niet uit dat de rente op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie in de komende 12 tot 18 maanden zal doorstijgen richting 3%. De beweging zou zelfs wel eens sneller dan verwacht kunnen verlopen, waarbij mogelijk ook de kaap van 3% wordt doorbroken.

Sinds 1 januari is het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie met ongeveer 15 basispunten gestegen. Mike Crofton, president en CEO van de Philadelphia Trust Company, is van mening dat er sprake is van een trendommekeer op de obligatiemarkten. Inmiddels zitten we al een half procentpunt boven de dieptepunten die in juli van vorig jaar werden opgetekend. De onrust in de eurozone bracht mee dat de beleggers massaal richting de veilig geachte Amerikaanse staatsobligaties vluchtten. Die vlucht is inmiddels tot stilstand gekomen, er vloeit integendeel weer geld uit Treasuries. Crofton sluit niet uit dat de rente op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie in de komende 12 tot 18 maanden zal doorstijgen richting 3%. De beweging zou zelfs wel eens sneller dan verwacht kunnen verlopen, waarbij mogelijk ook de kaap van 3% wordt doorbroken.