Die financiële markten beantwoorden niet langer aan de realiteit en dat wordt meer dan ooit duidelijk wanneer de koersevolutie bij de Europese perifere staatsobligaties wordt bekeken. Jim Reid van Deutsche Bank vind met de beste wil van de wereld geen verklaring voor wat daar is gebeurd.

De Zuid-Europese landen zuchten en kreunen onder een gigantische schuldenberg, die overigens nog altijd blijft aangroeien. Reid bekeek de evolutie van de Franse, Italiaanse en Spaanse obligaties over de afgelopen 200 jaar en kwam tot de conclusie dat er opnieuw aan de alarmbel mag getrokken worden.

Die financiële markten beantwoorden niet langer aan de realiteit en dat wordt meer dan ooit duidelijk wanneer de koersevolutie bij de Europese perifere staatsobligaties wordt bekeken. Jim Reid van Deutsche Bank vind met de beste wil van de wereld geen verklaring voor wat daar is gebeurd. De Zuid-Europese landen zuchten en kreunen onder een gigantische schuldenberg, die overigens nog altijd blijft aangroeien. Reid bekeek de evolutie van de Franse, Italiaanse en Spaanse obligaties over de afgelopen 200 jaar en kwam tot de conclusie dat er opnieuw aan de alarmbel mag getrokken worden.