Die markten waren in de greep van een vorm van vrees die sinds de jaren 30 niet meer was gezien.

Volgens Greenspan went de menselijke natuur aan alles en mag er daarom binnen een afzienbare tijd een ontspanning worden verwacht. Hij denkt daarbij aan een stabilisering van de huizenprijzen, waardoor de banken de kans gaan krijgen om de waarde van hun activa in te schatten.

Greenspan is van mening dat dit een cruciale factor gaat worden om een nieuw evenwicht te vinden. De inbreng van 250 miljard dollar in kader van het TARP-programma heeft de kloof tussen de London Interbank Offered Rate en de overnight index swap rate doen halveren.

Een nieuwe kapitaalinjectie in de banken - Greenspan denkt daarbij opnieuw aan 250 miljard dollar - kan de situatie helpen verbeteren.

Die markten waren in de greep van een vorm van vrees die sinds de jaren 30 niet meer was gezien. Volgens Greenspan went de menselijke natuur aan alles en mag er daarom binnen een afzienbare tijd een ontspanning worden verwacht. Hij denkt daarbij aan een stabilisering van de huizenprijzen, waardoor de banken de kans gaan krijgen om de waarde van hun activa in te schatten. Greenspan is van mening dat dit een cruciale factor gaat worden om een nieuw evenwicht te vinden. De inbreng van 250 miljard dollar in kader van het TARP-programma heeft de kloof tussen de London Interbank Offered Rate en de overnight index swap rate doen halveren. Een nieuwe kapitaalinjectie in de banken - Greenspan denkt daarbij opnieuw aan 250 miljard dollar - kan de situatie helpen verbeteren.