Hij wil met andere woorden dat de centrale bank haar programma inhoudende het maandelijks inkopen van staatsobligaties voor een bedrag van 85 miljard dollar meteen afbouwt, hoewel de Amerikaanse economie nog altijd steunmaatregelen kan gebruiken.

Greenspan geeft dit toe, maar wijst er anderzijds op de balans van de FED inmiddels zo uitgerekt is dat de gevarenzone werd bereikt. Het heeft weinig zin om een beslissing over 'tapering' van de stimuleringsmaatregelen alsmaar uit te stellen, de tijd voor handelen is volgens Greenspan duidelijk aangebroken.

Hij wil met andere woorden dat de centrale bank haar programma inhoudende het maandelijks inkopen van staatsobligaties voor een bedrag van 85 miljard dollar meteen afbouwt, hoewel de Amerikaanse economie nog altijd steunmaatregelen kan gebruiken. Greenspan geeft dit toe, maar wijst er anderzijds op de balans van de FED inmiddels zo uitgerekt is dat de gevarenzone werd bereikt. Het heeft weinig zin om een beslissing over 'tapering' van de stimuleringsmaatregelen alsmaar uit te stellen, de tijd voor handelen is volgens Greenspan duidelijk aangebroken.