Maar achter die façade gaat een compleet geruïneerde vastgoedmarkt schuil. Tot dusver waren er in de Verenigde Staten 7 miljoen foreclosures of gedwongen verkopen van huizen van wie de lening niet langer werd afgelost. Maar dat is nog maar het topje van de ijsberg.

Nog eens 9 miljoen eigenaars van een huis lopen het gevaar dat op korte of middellange termijn kwijt te spelen. Alan Greenspan is verantwoordelijk voor het fiaso op VS-vastgoedmarkt, zo luidt tegenwoordig het verdict. Hij is begonnen met de politiek van lage rentevoeten, zijn opvolger Ben Bernanke heeft die alleen maar verder gezet.

Maar achter die façade gaat een compleet geruïneerde vastgoedmarkt schuil. Tot dusver waren er in de Verenigde Staten 7 miljoen foreclosures of gedwongen verkopen van huizen van wie de lening niet langer werd afgelost. Maar dat is nog maar het topje van de ijsberg. Nog eens 9 miljoen eigenaars van een huis lopen het gevaar dat op korte of middellange termijn kwijt te spelen. Alan Greenspan is verantwoordelijk voor het fiaso op VS-vastgoedmarkt, zo luidt tegenwoordig het verdict. Hij is begonnen met de politiek van lage rentevoeten, zijn opvolger Ben Bernanke heeft die alleen maar verder gezet.