Greenspan verklaarde anderzijds dat een tweede stimuleringsplan momenteel niet noodzakelijk is. Wel is de ex-FED topman voorstander van een verlenging van de werkloosheidsuitkeringen en van belastingkredieten voor de gezondheidsverzekering.

De regering Obama overweegt dergelijke maatregelen om de Amerikanen door de crisis te helpen. Momenteel hebben 15 miljoen Amerikanen geen job, de werkloosheid bevindt zich op het hoogste niveau voor de afgelopen 26 jaar.

Volgens Greenspan bevinden we ons in een uitzonderlijke periode en zijn in een uitzonderlijke periode uitzonderlijke maatregelen noodzakelijk. Het is essentieel dat de regering dergelijke steunmaatregelen neemt, kwestie van de levensstandaard te handhaven.

Greenspan maakt zich vooral zorgen om het feit dat het aantal Amerikanen die al langer dan zes maanden of langer zonder job zit vorige maand de kaap van 5 miljoen bereikte en nog steeds een sterk stijgende trend vertoont.

Hij verwacht dat de VS-economie in het derde kwartaal met 3% of meer is gegroeid, zodat het voorlopig niet nodig is om een nieuw economisch stimuleringsplan aan te kondigen. Beter is om te wachten en te zien of de economie gaat blijven groeien.

Greenspan verklaarde anderzijds dat een tweede stimuleringsplan momenteel niet noodzakelijk is. Wel is de ex-FED topman voorstander van een verlenging van de werkloosheidsuitkeringen en van belastingkredieten voor de gezondheidsverzekering. De regering Obama overweegt dergelijke maatregelen om de Amerikanen door de crisis te helpen. Momenteel hebben 15 miljoen Amerikanen geen job, de werkloosheid bevindt zich op het hoogste niveau voor de afgelopen 26 jaar. Volgens Greenspan bevinden we ons in een uitzonderlijke periode en zijn in een uitzonderlijke periode uitzonderlijke maatregelen noodzakelijk. Het is essentieel dat de regering dergelijke steunmaatregelen neemt, kwestie van de levensstandaard te handhaven. Greenspan maakt zich vooral zorgen om het feit dat het aantal Amerikanen die al langer dan zes maanden of langer zonder job zit vorige maand de kaap van 5 miljoen bereikte en nog steeds een sterk stijgende trend vertoont. Hij verwacht dat de VS-economie in het derde kwartaal met 3% of meer is gegroeid, zodat het voorlopig niet nodig is om een nieuw economisch stimuleringsplan aan te kondigen. Beter is om te wachten en te zien of de economie gaat blijven groeien.