Dat heeft dus ook Alan Greenspan gedaan, de man die de voorganger was van Ben Bernanke. Greenspan, inmiddels 87 jaar oud, twijfelt sterk aan het fenomeen Bitcoin. Omdat iets waarde zou moeten hebben, moet het door iets worden gedekt en dat is hier dus niet het geval.

Greenspan spreekt dan ook van een zeepbel. Bitcoin kan geen waarde hebben omdat het niet ingeruild kan worden. Andere analisten gaan nog een stap verder dan Greenspan en verklaren dat Bitcoin nul komma nul waarde heeft. Ze spreken van een kat in een zak die de kopers van de virtuele munt zich laten aansmeren.

Dat heeft dus ook Alan Greenspan gedaan, de man die de voorganger was van Ben Bernanke. Greenspan, inmiddels 87 jaar oud, twijfelt sterk aan het fenomeen Bitcoin. Omdat iets waarde zou moeten hebben, moet het door iets worden gedekt en dat is hier dus niet het geval. Greenspan spreekt dan ook van een zeepbel. Bitcoin kan geen waarde hebben omdat het niet ingeruild kan worden. Andere analisten gaan nog een stap verder dan Greenspan en verklaren dat Bitcoin nul komma nul waarde heeft. Ze spreken van een kat in een zak die de kopers van de virtuele munt zich laten aansmeren.