De wortels van de huidige crisis liggen in de jaren 90 toen Greenspan aarzelde om de internetzeepbel aan te pakken. Hij minimaliseerde toen het probleem dat zich aandiende, zeggen dat we in een heel andere wereld waren aanbeland wat productiviteit betreft.

Al die internetbedrijven die nooit ook maar één dollarcent winst zouden maken, zagen hun koersen door het plafond vliegen waarbij koers-winstverhoudingen van 100 of meer de gewoonste zaak van de wereld werden. Het gevolg was een enorme zeepbel.

In plaats van een onvermijdelijke recessie te aanvaarden, ging Greenspan een nieuwe zeepbel blazen. Die ontstond op de vastgoedmarkt en voor het uiteenspatten van deze laatste zeepbel betalen we nu nog altijd de prijs. Het effect van deze zeepbel zal nog lang voelbaar zijn.

De wortels van de huidige crisis liggen in de jaren 90 toen Greenspan aarzelde om de internetzeepbel aan te pakken. Hij minimaliseerde toen het probleem dat zich aandiende, zeggen dat we in een heel andere wereld waren aanbeland wat productiviteit betreft. Al die internetbedrijven die nooit ook maar één dollarcent winst zouden maken, zagen hun koersen door het plafond vliegen waarbij koers-winstverhoudingen van 100 of meer de gewoonste zaak van de wereld werden. Het gevolg was een enorme zeepbel. In plaats van een onvermijdelijke recessie te aanvaarden, ging Greenspan een nieuwe zeepbel blazen. Die ontstond op de vastgoedmarkt en voor het uiteenspatten van deze laatste zeepbel betalen we nu nog altijd de prijs. Het effect van deze zeepbel zal nog lang voelbaar zijn.