De Federal Deposit Insurance Corporation - de organistie die de Amerikaanse bankdeposito's garandeert - dreigt daardoor in geldnood te raken en heeft dus dringend meer geld nodig.

De FDIC gaat daarom de gezonde Amerikaanse banken vragen om meer geld in het fonds te stappen, kwestie van de gelooftwaardigheid van het depositofonds gaaf te houden.

Volgens de New York Times geeft het FDIC de voorkeur aan deze oplossing boven het aanspreken van de kredietlijn van 500 miljard dollar die ze van de U.S. Treasury ter beschikking heeft gekregen.

De FDIC zou geen tijd verloren willen gaan en kwam deze week met een nieuw plan om de kas te vullen. De reacties op dat plan kennen we binnenkort.

De Federal Deposit Insurance Corporation - de organistie die de Amerikaanse bankdeposito's garandeert - dreigt daardoor in geldnood te raken en heeft dus dringend meer geld nodig. De FDIC gaat daarom de gezonde Amerikaanse banken vragen om meer geld in het fonds te stappen, kwestie van de gelooftwaardigheid van het depositofonds gaaf te houden. Volgens de New York Times geeft het FDIC de voorkeur aan deze oplossing boven het aanspreken van de kredietlijn van 500 miljard dollar die ze van de U.S. Treasury ter beschikking heeft gekregen. De FDIC zou geen tijd verloren willen gaan en kwam deze week met een nieuw plan om de kas te vullen. De reacties op dat plan kennen we binnenkort.