Veel eigenaars konden als gevolg van de crisis hun kredieten niet meer afbetalen, met als gevolg dat deze huizen onder de hamer kwamen.

Al 30.000 Spaanse huizen zijn in de gedwongen verkoop beland, zo blijkt op de grootste Spaanse vastgoedsite Idealista.com.

De totale waarde van deze huizen wordt op 4,60 miljard euro geraamd, de woonkredieten worden door in totaal 40 banken toegestaan.

Jesus Encinar, CEO van Idealista.com, waarschuwt dat de banken in de problemen kunnen komen wanneer de negatieve trend zich verder zet.

Veel eigenaars konden als gevolg van de crisis hun kredieten niet meer afbetalen, met als gevolg dat deze huizen onder de hamer kwamen. Al 30.000 Spaanse huizen zijn in de gedwongen verkoop beland, zo blijkt op de grootste Spaanse vastgoedsite Idealista.com. De totale waarde van deze huizen wordt op 4,60 miljard euro geraamd, de woonkredieten worden door in totaal 40 banken toegestaan. Jesus Encinar, CEO van Idealista.com, waarschuwt dat de banken in de problemen kunnen komen wanneer de negatieve trend zich verder zet.