Er ging in totaal al 1500 miljard dollar in rook op aan beurskapitalisatie in de groeilanden. De belangrijkste beursindices van China, Zuid-Korea, Turkije, India en Rusland staan allen lager dan bij het begin van dit jaar. Vooral in Zuid-Oost Azië zijn de klappen hard aangekomen.

De beurskoersen daar zijn, gerelateerd aan de wereldbeurzen, aan het sterkste tempo in 12 jaar gedaald. De MSCI Southeast Asia verloor in augustus alleen al meer dan 10%, ten opzichte van de jaarpiek bereikt op 8 mei bedraagt het verlies inmiddels al meer dan 20%.

Er ging in totaal al 1500 miljard dollar in rook op aan beurskapitalisatie in de groeilanden. De belangrijkste beursindices van China, Zuid-Korea, Turkije, India en Rusland staan allen lager dan bij het begin van dit jaar. Vooral in Zuid-Oost Azië zijn de klappen hard aangekomen. De beurskoersen daar zijn, gerelateerd aan de wereldbeurzen, aan het sterkste tempo in 12 jaar gedaald. De MSCI Southeast Asia verloor in augustus alleen al meer dan 10%, ten opzichte van de jaarpiek bereikt op 8 mei bedraagt het verlies inmiddels al meer dan 20%.