ShoreBank, dat al een tijdje in de problemen zat, heeft activa voor een totaal bedrag van 2,16 miljard dollar plus 1,54 miljard dollar in deposito's. De bank werd overgenomen door de Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC).

Daarnaast werden afgelopen vrijdag nog eens 7 andere banken gesloten, waarvan 4 in Californië. Daardoor zijn er dit jaar in die staat in totaal 10 banken failliet gegaan, waarmee wordt bevestigd dat de gouden staat hard wordt geraakt door de crisis.

Er zijn nog heel wat Amerikaanse banken in de problemen, zodat het totaal aantal faillissementen voor het einde van het jaar nog verder kan oplopen.

ShoreBank, dat al een tijdje in de problemen zat, heeft activa voor een totaal bedrag van 2,16 miljard dollar plus 1,54 miljard dollar in deposito's. De bank werd overgenomen door de Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC). Daarnaast werden afgelopen vrijdag nog eens 7 andere banken gesloten, waarvan 4 in Californië. Daardoor zijn er dit jaar in die staat in totaal 10 banken failliet gegaan, waarmee wordt bevestigd dat de gouden staat hard wordt geraakt door de crisis. Er zijn nog heel wat Amerikaanse banken in de problemen, zodat het totaal aantal faillissementen voor het einde van het jaar nog verder kan oplopen.