Omzet met 10 procent gedaald tot €3.639 miljoen

EBITDA* van €549 miljoen, EBITDA-marge op 15,1 procent

Herstructurering gaat door

Nettoresultaat: €197 miljoen (2008: €152 miljoen)

Operationeel werkkapitaal verminderd tot 14,5 procent van de omzet (2008: 17,4 procent)

Interim-dividend van €0,30 per aandeel bekendgemaakt

Herstel nog steeds fragiel

Hoewel bij alle bedrijfsonderdelen de handelssituatie zwaar blijft, tonen de cijfers dat markten zich beginnen te stabiliseren, waarbij de vraag op een lager niveau ligt.

"We zien enige tekenen van verbetering in de opkomende markten, maar over het algemeen voorzien wij geen snel herstel", aldus Hans Wijers, de CEO van AkzoNobel.

"Het economisch klimaat is nog steeds zwaar, dus is het prettig te constateren dat onze focus op klanten, kosten en cash effectief is. We blijven doorgaan met het doorvoeren van onze herstructurerings- en integratieprojecten en liggen op schema om ons eerder gestelde doel te realiseren, namelijk een EBITDA-marge van 14 procent tegen het eind van 2011."

Omzet met 10 procent gedaald tot €3.639 miljoenEBITDA* van €549 miljoen, EBITDA-marge op 15,1 procentHerstructurering gaat doorNettoresultaat: €197 miljoen (2008: €152 miljoen)Operationeel werkkapitaal verminderd tot 14,5 procent van de omzet (2008: 17,4 procent)Interim-dividend van €0,30 per aandeel bekendgemaaktHerstel nog steeds fragielHoewel bij alle bedrijfsonderdelen de handelssituatie zwaar blijft, tonen de cijfers dat markten zich beginnen te stabiliseren, waarbij de vraag op een lager niveau ligt."We zien enige tekenen van verbetering in de opkomende markten, maar over het algemeen voorzien wij geen snel herstel", aldus Hans Wijers, de CEO van AkzoNobel. "Het economisch klimaat is nog steeds zwaar, dus is het prettig te constateren dat onze focus op klanten, kosten en cash effectief is. We blijven doorgaan met het doorvoeren van onze herstructurerings- en integratieprojecten en liggen op schema om ons eerder gestelde doel te realiseren, namelijk een EBITDA-marge van 14 procent tegen het eind van 2011."