De nettowinst kwam uit op EUR 429 miljoen euro, ten opzichte van EUR 219 miljoen vorig jaar. De forse groei werd veroorzaakt door een belastingmeevaller en de verkoop van de Amerikaanse verftak. De winst per aandeel kwam uit op EUR 1,37, tegenover EUR 1,06 in dezelfde periode vorig jaar.

In 2013 wordt verwacht EUR 325 miljoen af te schrijven als het gevolg van een herstructurering.

De positieve effecten van deze herstructurering zullen pas na 2014 worden gemerkt. Kostenbesparende ingrepen zullen EUR 500 miljoen bijdragen aan het bedrijfsresultaat (EBITDA) toevoegen, en nog meer in 2014.

De kerndivisies (verf, coatings, chemie) kwamen 1% onder de consensus uit. De eenmalige kosten van de herstructurering waren maar EUR 36 miljoen in het tweede kwartaal, versus EUR 33 miljoen in het eerste kwartaal.

Dit is lager dan de EUR 57 miljoen die wij hadden voorzien. Dit impliceert dat het onderliggende operationele resultaat zwakker is dan verwacht.

Op divisieniveau heeft de chemiedivisie de beste resultaten laten zien met een operationele winst van EUR 121 miljoen, in lijn met onze verwachting van EUR 119 miljoen.

Dit was ondanks een omzetafname van 5%, wat duidt op een betere mix in de marge.

Het bedrijfsresultaat van Deco lag iets onder de verwachting, met een aanhoudende zwakke vraag in Europa die grotendeels werd gecompenseerd door sterke cijfers uit Azië.

De divisie Coatings was de grootste teleurstelling met een bedrijfsomzet vier procent onder de consensus, veroorzaakt door minder inkomsten en lagere marges.

De nettowinst kwam uit op EUR 429 miljoen euro, ten opzichte van EUR 219 miljoen vorig jaar. De forse groei werd veroorzaakt door een belastingmeevaller en de verkoop van de Amerikaanse verftak. De winst per aandeel kwam uit op EUR 1,37, tegenover EUR 1,06 in dezelfde periode vorig jaar. In 2013 wordt verwacht EUR 325 miljoen af te schrijven als het gevolg van een herstructurering. De positieve effecten van deze herstructurering zullen pas na 2014 worden gemerkt. Kostenbesparende ingrepen zullen EUR 500 miljoen bijdragen aan het bedrijfsresultaat (EBITDA) toevoegen, en nog meer in 2014. De kerndivisies (verf, coatings, chemie) kwamen 1% onder de consensus uit. De eenmalige kosten van de herstructurering waren maar EUR 36 miljoen in het tweede kwartaal, versus EUR 33 miljoen in het eerste kwartaal. Dit is lager dan de EUR 57 miljoen die wij hadden voorzien. Dit impliceert dat het onderliggende operationele resultaat zwakker is dan verwacht. Op divisieniveau heeft de chemiedivisie de beste resultaten laten zien met een operationele winst van EUR 121 miljoen, in lijn met onze verwachting van EUR 119 miljoen. Dit was ondanks een omzetafname van 5%, wat duidt op een betere mix in de marge. Het bedrijfsresultaat van Deco lag iets onder de verwachting, met een aanhoudende zwakke vraag in Europa die grotendeels werd gecompenseerd door sterke cijfers uit Azië. De divisie Coatings was de grootste teleurstelling met een bedrijfsomzet vier procent onder de consensus, veroorzaakt door minder inkomsten en lagere marges.