De vraag naar de producten van de onderneming was zwak, waardoor de winst en omzet daalden. Het operationele resultaat kwam uit op EUR 217 miljoen, 6% hoger dan verwacht.

Dat was echter het gevolg van lagere herstructureringskosten en andere eenmalige items. Het onderliggende resultaat was zwakker in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De omzet daalde met 7%, waar de markt rekening hield met een daling van 6%.

AkzoNobel heeft de outlook ongewijzigd gelaten, die spreekt van een 'uitdagende economische omgeving'. Maar de verwachtingen zouden wel eens met 10% of meer neerwaarts kunnen worden bijgesteld, afhankelijk van uitspraken tijdens de conference call.

De koers van het aandeel is niet erg aantrekkelijk gekeken naar de huidige ramingen. ABN Amro raadt kopers dan ook aan te wachten totdat de verwachtingen zijn bijgesteld en de markt het dieptepunt heeft bereikt.

Overige kerncijfers: de EBITDA bedraagt EUR 375 miljoen, inclusief eenmalige items ter waarde van EUR 33 miljoen. Dat is 2% onder de consensus. Die had ABN Amro met EUR 51 miljoen ietwat hoger ingeschat.

De omzet van het chemieconcern kwam 7% lager uit op EUR 3,47 miljard. De markt hield rekening met een daling van 6%.

De divisie decoratieve verven liet de beste prestaties zien. De operationele inkomsten kwamen uit op EUR 43 miljoen, flink boven de geraamde EUR 16 miljoen.

Het resultaat kwam grotendeels tot stand door eenmalige gebeurtenissen omdat de verkopen met 5% daalden. Een negatieve ontwikkeling is het prijs/mixeffect van -1%. Dat duidt erop dat consumenten kiezen voor goedkopere verven.

De vraag naar de producten van de onderneming was zwak, waardoor de winst en omzet daalden. Het operationele resultaat kwam uit op EUR 217 miljoen, 6% hoger dan verwacht. Dat was echter het gevolg van lagere herstructureringskosten en andere eenmalige items. Het onderliggende resultaat was zwakker in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De omzet daalde met 7%, waar de markt rekening hield met een daling van 6%. AkzoNobel heeft de outlook ongewijzigd gelaten, die spreekt van een 'uitdagende economische omgeving'. Maar de verwachtingen zouden wel eens met 10% of meer neerwaarts kunnen worden bijgesteld, afhankelijk van uitspraken tijdens de conference call. De koers van het aandeel is niet erg aantrekkelijk gekeken naar de huidige ramingen. ABN Amro raadt kopers dan ook aan te wachten totdat de verwachtingen zijn bijgesteld en de markt het dieptepunt heeft bereikt. Overige kerncijfers: de EBITDA bedraagt EUR 375 miljoen, inclusief eenmalige items ter waarde van EUR 33 miljoen. Dat is 2% onder de consensus. Die had ABN Amro met EUR 51 miljoen ietwat hoger ingeschat. De omzet van het chemieconcern kwam 7% lager uit op EUR 3,47 miljard. De markt hield rekening met een daling van 6%. De divisie decoratieve verven liet de beste prestaties zien. De operationele inkomsten kwamen uit op EUR 43 miljoen, flink boven de geraamde EUR 16 miljoen. Het resultaat kwam grotendeels tot stand door eenmalige gebeurtenissen omdat de verkopen met 5% daalden. Een negatieve ontwikkeling is het prijs/mixeffect van -1%. Dat duidt erop dat consumenten kiezen voor goedkopere verven.