De Europese beurzen zijn vandaag hoger gesloten, waarbij kan worden vastgesteld dat de interesse voor aandelen opnieuw toeneemt.

Dat heeft onder andere te maken met het feit dat de koersen van de staatsobligaties van de 'veilige' landen zo sterk zijn gestegen dat ze kwetsbaar worden voor een correctie. Het rendement op de 10-jarige Spaanse staatsobligatie stond bij het slot van de handel op 7,01%.

AkzoNobel: hogere productprijzen doorberekend

AkzoNobel heeft in het tweede kwartaal een omzetstijging van 7,5% op Eur 4.406 mln laten zien waarbij de volumes van de verkopen daalden met 2%, de prijs en mix steeg met 4%, overnames 2% bijdroegen en valuta's ook 4% bijdroegen.

De prijsverbetering zorgde voor een stijging van de brutomarge naar 39,3%, vorig jaar 39,8%, en na een aantal maanden margedruk een verbetering nu.

De winst voor afschrijvingen steeg 7,6% naar Eur 593 mln, 13,5% marge tegen 13,4% vorig jaar en het bedrijfsresultaat daalde naar Eur 375 mln.

Gecorrigeerd voor incidentele lasten van Eur 48 mln op Eur 425 mln was dit bijna gelijk aan vorig jaar (Eur 428 mln). De nettowinst bedroeg Eur 197 mln (Eur 251 mln) en gecorrigeerd voor incidentele lasten was de winst per aandeel Eur 1,12 tegen vorig jaar Eur 1,09.

De cijfers waren conform de verwachtingen van Theodoor Gilissen Bankiers. De grondstofkosten zijn aan het dalen. De kostenverbetering programma's leverden Eur 65 mln op in het eerste half jaar.

De nettoschuld was Eur 2,8 mrd, zo goed als onveranderd ten opzichte van het eerste kwartaal.

Bij de gestage verbetering van de resultaten is de rating van Theodoor Gilissen Bankiers momenteel houden in afwachting van de gang van zaken in Europa de komende maanden. Op het verwachte dividend van Eur 1,50 volgend jaar bedraagt het dividendrendement 4%.

De Europese beurzen zijn vandaag hoger gesloten, waarbij kan worden vastgesteld dat de interesse voor aandelen opnieuw toeneemt. Dat heeft onder andere te maken met het feit dat de koersen van de staatsobligaties van de 'veilige' landen zo sterk zijn gestegen dat ze kwetsbaar worden voor een correctie. Het rendement op de 10-jarige Spaanse staatsobligatie stond bij het slot van de handel op 7,01%. AkzoNobel: hogere productprijzen doorberekend AkzoNobel heeft in het tweede kwartaal een omzetstijging van 7,5% op Eur 4.406 mln laten zien waarbij de volumes van de verkopen daalden met 2%, de prijs en mix steeg met 4%, overnames 2% bijdroegen en valuta's ook 4% bijdroegen. De prijsverbetering zorgde voor een stijging van de brutomarge naar 39,3%, vorig jaar 39,8%, en na een aantal maanden margedruk een verbetering nu. De winst voor afschrijvingen steeg 7,6% naar Eur 593 mln, 13,5% marge tegen 13,4% vorig jaar en het bedrijfsresultaat daalde naar Eur 375 mln. Gecorrigeerd voor incidentele lasten van Eur 48 mln op Eur 425 mln was dit bijna gelijk aan vorig jaar (Eur 428 mln). De nettowinst bedroeg Eur 197 mln (Eur 251 mln) en gecorrigeerd voor incidentele lasten was de winst per aandeel Eur 1,12 tegen vorig jaar Eur 1,09. De cijfers waren conform de verwachtingen van Theodoor Gilissen Bankiers. De grondstofkosten zijn aan het dalen. De kostenverbetering programma's leverden Eur 65 mln op in het eerste half jaar. De nettoschuld was Eur 2,8 mrd, zo goed als onveranderd ten opzichte van het eerste kwartaal. Bij de gestage verbetering van de resultaten is de rating van Theodoor Gilissen Bankiers momenteel houden in afwachting van de gang van zaken in Europa de komende maanden. Op het verwachte dividend van Eur 1,50 volgend jaar bedraagt het dividendrendement 4%.