Griekenland werd destijds door de troika gered, maar wanneer het alternatief erin bestond om Griekenland te verwijderen uit de eurozone zou dit volgens professor Stefan Duchateau enerzijds de Griekse bevolking, zowel voor de huidige als toekomstige generatie, verbannen hebben naar een economisch en financieel verdoemhoekje.

Waarbij men zich met moeite zou kunnen voorstellen hoe diep dan de terugval op het sociale vlak wel zou geweest. De uitsluiting van Griekenland zou immers alle pensioenreserves en spaardeposito's wegvegen en een golf van hyperinflatie veroorzaken die iedere toekomstige financiering van staatsschuld onmogelijk zou maken.

Dat is dus gelukkig niet gebeurd, vorige week kon Griekenland de succesvolle terugkeer naar de financiële markten vieren. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

Griekenland werd destijds door de troika gered, maar wanneer het alternatief erin bestond om Griekenland te verwijderen uit de eurozone zou dit volgens professor Stefan Duchateau enerzijds de Griekse bevolking, zowel voor de huidige als toekomstige generatie, verbannen hebben naar een economisch en financieel verdoemhoekje. Waarbij men zich met moeite zou kunnen voorstellen hoe diep dan de terugval op het sociale vlak wel zou geweest. De uitsluiting van Griekenland zou immers alle pensioenreserves en spaardeposito's wegvegen en een golf van hyperinflatie veroorzaken die iedere toekomstige financiering van staatsschuld onmogelijk zou maken. Dat is dus gelukkig niet gebeurd, vorige week kon Griekenland de succesvolle terugkeer naar de financiële markten vieren. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.