De deal omvat de anti-aanbakcoatings van AkzoNobel, die geproduceerd worden op vijf locaties in de Verenigde Staten, China, India, Brazilië en Italië. De transactie zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2009 zijn afgerond.

Whitford Worldwide fabriceert een breed assortiment non-stick coatings voor consumententoepassingen van allerlei aard, waaronder braadpannen, koffiewarmhoudplaten en wafelmachines. De onderneming werd opgericht in 1969 en fabriceert tevens coatings voor de chemische procesindustrie en petrochemie.

Bij non-stick coatings van AkzoNobel werken circa 140 mensen en op dit moment vinden besprekingen plaats hoeveel daarvan zullen worden overgenomen. De vakbonden en werknemersvertegenwoordigers zijn op de hoogte gesteld en waar van toepassing gaan op korte termijn overlegprocedures van start. Ook zal indien en waar nodig overheidstoestemming worden gevraagd.

De deal omvat de anti-aanbakcoatings van AkzoNobel, die geproduceerd worden op vijf locaties in de Verenigde Staten, China, India, Brazilië en Italië. De transactie zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2009 zijn afgerond.Whitford Worldwide fabriceert een breed assortiment non-stick coatings voor consumententoepassingen van allerlei aard, waaronder braadpannen, koffiewarmhoudplaten en wafelmachines. De onderneming werd opgericht in 1969 en fabriceert tevens coatings voor de chemische procesindustrie en petrochemie.Bij non-stick coatings van AkzoNobel werken circa 140 mensen en op dit moment vinden besprekingen plaats hoeveel daarvan zullen worden overgenomen. De vakbonden en werknemersvertegenwoordigers zijn op de hoogte gesteld en waar van toepassing gaan op korte termijn overlegprocedures van start. Ook zal indien en waar nodig overheidstoestemming worden gevraagd.