De resultaten over het vierde kwartaal laten de invloed van het economische klimaat op veel van onze activiteiten zien", aldus CEO Hans Wijers.

"Het feit dat wij omvangrijke herstructureringen hebben doorgevoerd laat duidelijk zien dat binnen de hele onderneming actie wordt ondernomen om de gevolgen van de huidige wereldwijde crisis op te vangen. Het fundament van AkzoNobel blijft gezond. Wij hebben sterke marktposities in een aantal, zeer aantrekkelijke sectoren, met een brede geografische spreiding. Wij beschikken over een sterke balans en de behoefte aan herfinanciering in 2009 kan worden gemanaged. Door onze ingrepen is de onderneming goed gepositioneerd om het hoofd te bieden aan de huidige uitdagingen en als gevolg daarvan zullen wij in goede vorm verkeren om voordeel te halen uit economisch het herstel wanneer zich dat weer aandient", vervolgde hij.

"Wij zijn ons er terdege van bewust dat de wereldwijde marktomstandigheden en het gebrek aan duidelijkheid geen zekerheid bieden", verklaarde Hans Wijers. "Het zeer moeilijke handelsklimaat waarmee wij aan het eind van het vierde kwartaal te maken kregen, zette door in het nieuwe jaar en daarom verwachten wij dat dit jaar zeer uitdagend wordt. Toch blijven wij op de middellange termijn streven naar een EBITDA-marge van 14 procent tegen het eind van 2011, naar de realisatie van €340 mln aan ICI-synergieën, naar het stimuleren van margebeheerprogramma's binnen de hele onderneming en naar ingrijpende kostenbeheersing".

De resultaten over het vierde kwartaal laten de invloed van het economische klimaat op veel van onze activiteiten zien", aldus CEO Hans Wijers. "Het feit dat wij omvangrijke herstructureringen hebben doorgevoerd laat duidelijk zien dat binnen de hele onderneming actie wordt ondernomen om de gevolgen van de huidige wereldwijde crisis op te vangen. Het fundament van AkzoNobel blijft gezond. Wij hebben sterke marktposities in een aantal, zeer aantrekkelijke sectoren, met een brede geografische spreiding. Wij beschikken over een sterke balans en de behoefte aan herfinanciering in 2009 kan worden gemanaged. Door onze ingrepen is de onderneming goed gepositioneerd om het hoofd te bieden aan de huidige uitdagingen en als gevolg daarvan zullen wij in goede vorm verkeren om voordeel te halen uit economisch het herstel wanneer zich dat weer aandient", vervolgde hij. "Wij zijn ons er terdege van bewust dat de wereldwijde marktomstandigheden en het gebrek aan duidelijkheid geen zekerheid bieden", verklaarde Hans Wijers. "Het zeer moeilijke handelsklimaat waarmee wij aan het eind van het vierde kwartaal te maken kregen, zette door in het nieuwe jaar en daarom verwachten wij dat dit jaar zeer uitdagend wordt. Toch blijven wij op de middellange termijn streven naar een EBITDA-marge van 14 procent tegen het eind van 2011, naar de realisatie van €340 mln aan ICI-synergieën, naar het stimuleren van margebeheerprogramma's binnen de hele onderneming en naar ingrijpende kostenbeheersing".