Dat plan voorziet dat Griekenland beroep mag doen op steun van het IMF, in ruil voor de strenge voorwaarden die deze organisatie gaat opleggen.

Anderzijds mag Griekenland bij individuele EU-leden ook bilaterale leningen afsluiten wanneer het land geld nodig heeft. De EU zou bij het reddingsplan een coördinerende rol spelen.

Het zou gaan om een bedrag van 10 miljard dat door het IMF zou worden geleend en nog eens 10 miljard dat Griekenland in Europa mag lenen.

De bedoeling is echter op de eerste plaats dat Griekenland aan een voordeliger rentetarief kan ontlenen, zodat het land de kans krijgt om budgettair orde op zaken te stellen.

Het was de Finse minister-president Matti Vanhanen die het bericht vanavond de wereld mocht insturen. In reactie op het bericht over het reddingsplan is de koers van euro opnieuw gestegen tot in de buurt van 1,3350 dollar, terwijl ook de koersen van de Griekse staatsobligaties zijn gestegen.

Goldman Sachs denkt dat Griekenland in de komende 18 maanden ongeveer 20 miljard euro aan steun nodig zal hebben, bedrag dat dus op de Europese top inderdaad werd voorzien.

Dat plan voorziet dat Griekenland beroep mag doen op steun van het IMF, in ruil voor de strenge voorwaarden die deze organisatie gaat opleggen. Anderzijds mag Griekenland bij individuele EU-leden ook bilaterale leningen afsluiten wanneer het land geld nodig heeft. De EU zou bij het reddingsplan een coördinerende rol spelen. Het zou gaan om een bedrag van 10 miljard dat door het IMF zou worden geleend en nog eens 10 miljard dat Griekenland in Europa mag lenen. De bedoeling is echter op de eerste plaats dat Griekenland aan een voordeliger rentetarief kan ontlenen, zodat het land de kans krijgt om budgettair orde op zaken te stellen. Het was de Finse minister-president Matti Vanhanen die het bericht vanavond de wereld mocht insturen. In reactie op het bericht over het reddingsplan is de koers van euro opnieuw gestegen tot in de buurt van 1,3350 dollar, terwijl ook de koersen van de Griekse staatsobligaties zijn gestegen. Goldman Sachs denkt dat Griekenland in de komende 18 maanden ongeveer 20 miljard euro aan steun nodig zal hebben, bedrag dat dus op de Europese top inderdaad werd voorzien.