Details over het reddingspakket werden niet bekendgemaakt, dat gebeurt volgende week. Mogelijk is er sprake van het toestaan van een aantal leningen aan Griekenland, zoals door sommige Europese leiders werd gesuggereerd.

Europese president Herman Van Rompuy bevestigde dat er een akkoord was. Van Athene wordt zware besparingsmaatregelen verwacht om het tekort op de begroting terug te dringen.

Verwacht wordt dat Frankrijk en Duitsland de leiding van het reddingsplan op zich gaan nemen, vermits andere Europese landen zelf met grote tekorten op de begroting worstelen.

Aanvankelijk werd het akkoord goed onthaald op de financiële markten, maar al snel haalden de twijfels de bovenhand. Op de valutamarkten daalde de koers van de euro richting 1,36 dollar, terwijl ook de beursindices in het rood doken. Vooral de DAX in Frankfurt krijgt klappen, deze index verliest ruim 1%.

De Poolse premier Donald Tusk suggereerde dat de hulp er mogelijk komt in de vorm leningen aan de Griekse staat. Een mogelijke piste zou zijn dat de Duitse staatsbank KwF obligaties uitgeeft en daarmee Griekse staatsschulden inkoopt.

Details over het reddingspakket werden niet bekendgemaakt, dat gebeurt volgende week. Mogelijk is er sprake van het toestaan van een aantal leningen aan Griekenland, zoals door sommige Europese leiders werd gesuggereerd. Europese president Herman Van Rompuy bevestigde dat er een akkoord was. Van Athene wordt zware besparingsmaatregelen verwacht om het tekort op de begroting terug te dringen. Verwacht wordt dat Frankrijk en Duitsland de leiding van het reddingsplan op zich gaan nemen, vermits andere Europese landen zelf met grote tekorten op de begroting worstelen. Aanvankelijk werd het akkoord goed onthaald op de financiële markten, maar al snel haalden de twijfels de bovenhand. Op de valutamarkten daalde de koers van de euro richting 1,36 dollar, terwijl ook de beursindices in het rood doken. Vooral de DAX in Frankfurt krijgt klappen, deze index verliest ruim 1%. De Poolse premier Donald Tusk suggereerde dat de hulp er mogelijk komt in de vorm leningen aan de Griekse staat. Een mogelijke piste zou zijn dat de Duitse staatsbank KwF obligaties uitgeeft en daarmee Griekse staatsschulden inkoopt.