Dat betekent dat Europa en het Internationaal Monetair Fonds nog steeds op ramkoers zitten.

De hoop op een snelle goedkeuring van nieuwe steun voor Griekenland ondersteunde tot dusver de Europese beurzen. Die hoop bleek gisteren sterk genoeg om de ontgoocheling over een verlaging van de kredietrating van Frankrijk door Moody's International Services.

De Euro Stoxx 600 sloot gisteren op een nieuwe piek voor de afgelopen week. Sinds de bodem op 4 juni is er sprake van een stijging met 15% voor deze index. Veel overtuigingskracht leggen de beleggers echter niet aan de dag, gisteren fluctueerden de koersen voortdurend tussen winst en verlies.

Dat betekent dat Europa en het Internationaal Monetair Fonds nog steeds op ramkoers zitten. De hoop op een snelle goedkeuring van nieuwe steun voor Griekenland ondersteunde tot dusver de Europese beurzen. Die hoop bleek gisteren sterk genoeg om de ontgoocheling over een verlaging van de kredietrating van Frankrijk door Moody's International Services. De Euro Stoxx 600 sloot gisteren op een nieuwe piek voor de afgelopen week. Sinds de bodem op 4 juni is er sprake van een stijging met 15% voor deze index. Veel overtuigingskracht leggen de beleggers echter niet aan de dag, gisteren fluctueerden de koersen voortdurend tussen winst en verlies.