Uitgangspunt van de regeling is dat voor iets iets hoort iets. KBC zal met andere woorden moeten betalen voor de waarborgen die ze krijgt.

De discussie draaide vooral over de grootte van de vergoeding, of om het in andere woorden te zeggen: hoeveel moet KBC betalen voor bijkomende garanties.

De overheid eist een belangrijke bijdrage in de deelname van het kapitaal van KBC wanneer de verliezen op rommelkredieten te hoog zouden oplopen.

Ook Vlaanderen springt bij om KBC te helpen. In januari werd al 2 miljard steun toegezegd, met nog eens een extra voorziening van 1,5 miljard dat opzij werd opgezet indien er bijkomende problemen met rommelkredieten zouden opduiken.

KBC heeft nu gevraagd of ze die 1,5 miljard euro mag opnemen en de Vlaamse regering heeft daar toestemming voor gegeven. Morgenvroeg weten we meer details over de regeling.

Uitgangspunt van de regeling is dat voor iets iets hoort iets. KBC zal met andere woorden moeten betalen voor de waarborgen die ze krijgt. De discussie draaide vooral over de grootte van de vergoeding, of om het in andere woorden te zeggen: hoeveel moet KBC betalen voor bijkomende garanties. De overheid eist een belangrijke bijdrage in de deelname van het kapitaal van KBC wanneer de verliezen op rommelkredieten te hoog zouden oplopen. Ook Vlaanderen springt bij om KBC te helpen. In januari werd al 2 miljard steun toegezegd, met nog eens een extra voorziening van 1,5 miljard dat opzij werd opgezet indien er bijkomende problemen met rommelkredieten zouden opduiken. KBC heeft nu gevraagd of ze die 1,5 miljard euro mag opnemen en de Vlaamse regering heeft daar toestemming voor gegeven. Morgenvroeg weten we meer details over de regeling.