Het akkoord gaat over een langlopend geschil dat is ontstaan toen het pensioenfonds van Optas overging in een verzekeringsbedrijf om vervolgens in 2007 onderdeel te worden van Aegon.

De aangekondigde pensioendeal kost (wanneer de rechter ermee akkoord gaat) EUR 80 miljoen voor belastingen op korte termijn.

De impact die het akkoord heeft op de kortetermijnwinst is min 4 procent op het geschatte netto inkomen van 2014.

Aan de positieve kant zorgt de pensioendeal ervoor dat de belangrijkste beperkingen die op Aegon van toepassing waren in Nederland worden opgeheven. ABN Amro heeft een neutraal advies.

Het akkoord gaat over een langlopend geschil dat is ontstaan toen het pensioenfonds van Optas overging in een verzekeringsbedrijf om vervolgens in 2007 onderdeel te worden van Aegon. De aangekondigde pensioendeal kost (wanneer de rechter ermee akkoord gaat) EUR 80 miljoen voor belastingen op korte termijn. De impact die het akkoord heeft op de kortetermijnwinst is min 4 procent op het geschatte netto inkomen van 2014. Aan de positieve kant zorgt de pensioendeal ervoor dat de belangrijkste beperkingen die op Aegon van toepassing waren in Nederland worden opgeheven. ABN Amro heeft een neutraal advies.