Het dividend is stabiel op 2,25 EUR (3,5% bruto). Rekening houdend met de uitgifte van een gratis aandeel per 10 bestaande in juni 2008 stegen zowel de wpa als het dividend met 10%.

Voor 2009 gaat het bedrijf uit van 2 scenario's. Bij een herstel vanaf de tweede jaarhelft rekent men op een omzetgroei van 5%. Een aanhoudende recessie zou een vlakke omzet opleveren.

Air Liquide verwacht in 2009/10 een bijkomende omzet van 1 mld EUR (ca 3%/jaar) uit het opstarten van nieuwe installaties. Ook in de groeilanden moet de omzet in alle omstandigheden blijven toenemen.

Air Liquide is volgens SG Private Banking niet alleen het meest defensieve chemie-aandeel, maar is bovendien goedkoop tegen 12,3 keer de verwachte winst. De analisten van de bank plaatsen het aandeel op de Stocks to Buy met een koersdoel van 75 EUR.

Het dividend is stabiel op 2,25 EUR (3,5% bruto). Rekening houdend met de uitgifte van een gratis aandeel per 10 bestaande in juni 2008 stegen zowel de wpa als het dividend met 10%. Voor 2009 gaat het bedrijf uit van 2 scenario's. Bij een herstel vanaf de tweede jaarhelft rekent men op een omzetgroei van 5%. Een aanhoudende recessie zou een vlakke omzet opleveren. Air Liquide verwacht in 2009/10 een bijkomende omzet van 1 mld EUR (ca 3%/jaar) uit het opstarten van nieuwe installaties. Ook in de groeilanden moet de omzet in alle omstandigheden blijven toenemen. Air Liquide is volgens SG Private Banking niet alleen het meest defensieve chemie-aandeel, maar is bovendien goedkoop tegen 12,3 keer de verwachte winst. De analisten van de bank plaatsen het aandeel op de Stocks to Buy met een koersdoel van 75 EUR.